loading

Arhiva novosti

Društvene mreže i engleski jezik

Društvene mreže i engleski jezik
14. sij 2021.

Svima nam je, manje-više, poznato kako je engleski jezik lingua franca današnjeg vremena. U koju god državu da dođete, ljudi će znati makar osnove engleskog jezika; naime, engleski jezik je ostavio svoj utisak na gotovo sve jezike svijeta prije svega kroz medije te filmsku i glazbenu industriju, a u današnje vrijeme posebno kroz sveprisutne društvene mreže. Međutim, društvene mreže su danas ne samo platforme preko kojih engleski jezik prodire u gotovo sve jezike svijeta, već i načini oglašavanja.

Upravo iz tog razloga, kvalitetan i autentičan prijevod sadržaja za društvene mreže na engleski jezik može vas itekako istaknuti i pozicionirati u sam vrh. Međutim, kod prijevoda sadržaja za društvene mreže na engleski jezik, važno je uzeti u obzir o kojoj društvenoj mreži je riječ. Naime, nije isto prevesti sadržaj za Linkedin, društvenu mrežu koja je usmjerena na poslovno povezivanje i suradnju s klijentima, i sadržaj za Facebook ili Instagram, društvene mreže koje imaju široku publiku te na kojima se objavljuju sadržaji s različitim interesima počevši od mode, glazbe, filma, umjetnosti, gastronomije, zdrave prehrane, putovanja itd. Svako područje ima svoja pravila i posebnosti te je važno znati kakvoj publici se obraćate. Biti svoj, autentičan, to je ono što se traži, a tako je i s prijevodom. Prijevod također mora biti autentičan i jedinstven te prilagođen publici s kojom komunicirate putem društvenih mreža. 

Stoga kad budete radili planove za svoju buduću djelatnost, neka na vašoj listi svakako bude i prijevod sadržaja za Facebook, Instagram ili Linkedin profil na engleski jezik.

 

 

Arhiva novosti

Povezani članci